Tretmani Mezo – Nitima, Cogovi

Šta su tretmani Mezo – Nitima, Cogovima?

Tretmani Mezo – Nitima, Cogovima su tretmani za zatezanje i podmladjivanje kože i potkožnog tkiva.

3D mezoniti, Cogovi su biorazgradiv materijal koji bez hiruškog zahvata:

  • Zateže i regeneriše lice i telo,
  • Briše bore,
  • Poboljšava tonus kože i uklanja višak kože sa ruku, vrata, podbratka, dekoltea, butina…

Ova inovativna tehnika učinila je da antiaging medicina kod nas dosegne san evropskih i svetskih centara i pruži pacijentima svu čaroliju lepote pa i neoperativni lifting lica. Nova generacija  mezoniti, Cogovi su  biokompatibilni i razgradivi u odnosu na prethodne generacije što ih takođe čini revolucionarnim.

Mezoniti Cog  se razlikuju od običnih mezoniti zato što  se mogu postaviti u više  pravaca i nivoa , čime se postiže efektno podizanje tonusa kože i potkože u svim regijama na licu. Niti koje upotrebljavamo za ovu proceduru su: bodljikave , spiralne, tornado i ravne niti. Postavljanjem što većeg broja niti i njihovom kombinacijom postiže se bolji lifting efekat.

Mezonit je posebna, gipka nit koja  svojom elastičnošću lekaru dozvoljava da dopre do različitih  nivoa epiderma.Koristi se kod osoba mladje životne dobi i u ispravljanju plićih bora. Nit je napravljena od biorazgradivog materijala debljine  0,3 mm i uvučena je unutar igle. Igle su izuzetno pogodne za rad jer su tanke, mekane i krajnje pokretljive što omogućava preciznost i gotovo bezbolan postupak kome prethodi aplikacija  lokalnog anestetika (gel). Uvođenjem igle kroz kožu ubacuje se i nit koja nakon izvlačenja igle ostaje u koži od šest do devet meseci.

Implantacija mezoniti kao i Cog- ova stimuliše  stvaranje  fibroznog tkiva koje zateže kožu i stimuliše stvaranje novih kolagenih  vlakna.  Broj niti se određuje prema željenom rezultatu.  Rezultati se primećuju posle mesec dana  i traju do dve  godine, nakon čega se tretman može ponoviti.

Pacijenti

Pacijentu se preporučuje mirovanje 2 do 3 dana .

Tokom pregleda i  konsultacija lekar i pacijent definišu mogućnosti i željene efekte procedure uz mogućnost kombinovanja sa drugim tehnikama.
Mezoniti ne mogu  raditi pacijenti koji boluju od auto imunih bolesti, jakih alergija, ekcema, psorijaze, raznih infekcija kože, poremećaja koagulacije krvi i onkoloških oboljenja.

Ovu proceduru ne može raditi lekar koji nije sertifikovan za ovaj metod.