Hijaluronska kiselina tretmani

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je prirodni filer i sastavni deo vezivnog potkožnog tkiva. Sa procesom starenja smanjuje se depo hijalurona i usled i spoljnih različitih uticaja dolazi do njegove razgradnje.

Brzim razvojem estetske medicine i dermatologije dobijena je injekciona forma hijaluronskih filera različitih gustina, viskoznosti i trajnosti.

Kod nas postoje različiti brendovi i svi sadrže hijaluronsku kiselinu kojoj se dodaju različite supstance kako bi molekularne veze bile čvršće i i kako bi se hijaluronska kiselina sporije razlagala.

Lekar određuje vrstu filera u zavisnosti od toga da li želimoda postignemo dodavanje volumena (gušći filer) ili hidrataciju i jedrinu kože (tanji filer).

Terapija prirodnim filerima,poznatim kao hijaluronska kiselina daje neslućene mogućnosti u oblikovanju, kao i punjenju bora čime se postiže mišićni tonus i mladalačka svežina tretirane regije.

Fileri se koriste za popunjavanje:

  •  Nazolabijalnih brazda,
  • Jagodica,
  • Bora oko očiju,
  • Podizanju gornjih kapaka,
  • Na čelu, vratu, dekolteu,
  • Za popunjavanje usana i
  • Korekciju brade i nosa.

Rezultati

 

Prirodan, lep i podmlađen izgled i čuveni lifting efekat.

Sama procedura se izvodi za 15 do 30 minuta u zavisnosti od tretiranih regija i pacijen je potpuno relaksiran jer savremeni fileri u sebi sadrže anestetik.

Rezultati traju od 6 meseci do 2 godine i njihov efekat se produžava  ukoliko se povremeno aplikuje .

Fileri mogu dati i loš efekat ako se ubrizgavaju lošom tehnikom. Poznat je takozvani pilow face (lice-jastuk) čija nadutost lica nastaje i usled preterane količine filera. Naravno samo lekar zna umetnost oblikovanja filerima koja je i najpoznatija metoda među pacijentima.