Tretmani Botoxom

Šta je Botox?

Botox je jedan od najboljih tretmana koji se koristi u korekciji dinamičkih bora. Daje izvanredne rezultate, vidljive. Sam tretman je bezbedan i jednostavan.

Najčešće indikacije za primenu botoksa su:

  • Vertikalne ili horizontalne bore  na čelu (glabela),
  • Bore između obrva,
  • Bore oko očiju i korena nosa i
  • U prevenciji nastanka bora.

Pored ovih najčešće tretiranih regija botox se koristi za uklanjanje bora samo na određenim regijama vrata ali i protiv znojenja (hiperhidroze). Istovremenim tretiranjem svih zona postižu se najbolji vizuelni efekti. Moguće je raditi i po regijama u različitim dozama, od baby botox sistema do punog botoxa. Aplikovanjem botoksa površinski  uz male mišiće, u malim dozama postižemo da mimika na licu ostaje netaknuta i dobijamo potpuno prirodan izgled.

Primene botoxa u medicini je višestruka i koristi se dve decenije. Botox je prirodni, pročišćeni protein. Neinformisanost pacijenata ponekad dovodi do neopravdanih bojazni.

Botox – Tretman i Efekti

Sam tretman se izvodi ambulantno u lokalnoj anesteziji i traje, u zavisnosti od regije, od 15 do 30 minuta uz potpunu komfornost jer se koriste izuzetno tanke iglice.

Efekti dejstva  botoxa nastupaju postepeno, obično posle 48 sati, a pun efekat postiže se posle 5-10 dana. Dejstvo traje 4-6 meseci. Ukoliko se tretmani redovno ponavljaju, mišićna aktivnost se svakoga puta sve manje obnavlja pa  i efekat botoxa  traje sve duže.Ponavljanjem tretmana  lice pacijenta se odvikava od prekomerne i snažne mimike : pravljenje grimasa,a  pacijent gubi stečenu naviku mrštenja, pa se efekat botoksa produžava.

Botox je moguće kombinovati i drugim antiaging tretmanima čime se postiže mladalački izgled ,svežina i jedrost.